Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2007

ομαδες

Με ποια ομαδα εισαι?

Είναι από τις πρωτες ερωτησεις στις οποιες μαθαινει να απανταει ένα παιδι. Πρεπει να πει μια ομαδα . οποσδηποτε πρεπει να πει μια και να είναι και μεγαλη.

Από τα μικρα παιδια εμφυτευεται η αναγκη να ενταχθουν σε μια ομαδα σε ένα συνολο, να ανηκουν καπου . ετσι δημιουργουνται και μεταξυ τους ομαδες μεσα από τις οποιες εκφραζονται , απαιτουν διεκδικουν , περναν την ωρα τους. Μεσα σε αυτές τις ομαδες νοιωθουν ασφαλεια απεναντι σε αλλους καθως επισης μπορουν και να κρυφτουν ή καλυτερα να κρυψουν τις αδυναμιες τους ή και να εκφρασουν οτιδηποτε για το οποιο δεν θα τολμουσαν να πραξουν μονοι τους. Γινονται από μικρα οχλος , μαζα , αγελη , ομαδικη ανευθυνοτητα. Η ανασφαλεια και η αδυναμια κρυβεται στην μαζα της ομαδας

Μεγαλωνουν , δεν αναρωτιουντε τι νοημα εχει αυτή η ερωτηση. Γιατι ειμαι με αυτή την ομαδα? Εκφραζει κατι ? γιατι υποστηριζω καποιον που κανει τη δουλεια του ή μια ανωνυμη εταιρια με το συμβουλιο της?
Σου αρεσει το αθλημα? πηγαινε παιξε σου αρεσει το θεαμα ?απολαυσε το γιατι πρεπει να εισαι φιλαθλος ή οπαδος μιας ομαδας?
Παιζει ο αδερφος σου στην ομαδα ή ο φιλος σου ή ο γνωστος σου και δε θες να στεναχωρηθει? Το καταλαβαινω , πρεπει να υποστηριξεις αυτή την ομαδα.
Αλλα ετσι , καθομαι στον καναπε ,ή στη καφετερια και υποστηριζω την ταδε ομαδα, ποια αναγκη σου καλυπτει?

Μεγαλωνεις και αυτό συνεχιζεται, γραφεσαι σε συλογους σωματεια, και αυτή η αναγκη σου εχει γινει εξαρτηση , πρεπει να εισαι καπου και να εκφραζεσαι μεσα από κει. Λεω τωρα και περα από τα αθληματα. εισαι στην εταιρια και δεν εχουμε μια ομαδα εχουμε τους τεχνικους , τους διοικητικους… των οποιων τα συμφεροντα είναι αντικρουομενα και διεκδικουν ο ενας εναντι του αλλου και μετα αυτό εφαρμοζεται σε όλα τα στρωματα της κοινωνιας και οι μεν διεκδικουν εναντι των αλλων .
Δεν εχει σημασια αν είναι δικαιο η αδικο ισχυει ο κανονας των πιο πολλων των πιο δυνατων, της αγελης. Ναι ,ναι αυτό το νομο τον εχεις μαθει από μικρο παιδι.
Ανηκεις σε μια ομαδα , επελεξε την δυνατοτερη να βγαινεις κερδισμενος,
Ανεβα στην ιεραρχια χτισε την πυραμιδα της ανισοτητας και της αναξιοκρατιας.
Είναι από τις πρωτες τεχνες που εμαθες, εισαι καλος τωρα εχεις πολλους από κατω σου , πας καλα συνεχισε. Μιλας για δημοκρατια και εχεις ξεχασει τι εκφραζουν τα 3 χρωματα της την ημερομηνια της όμως την θυμασαι. Σε εμαθαν να την θυμασαι με τα συνεχομενα νουμερα . σε εχουν μαθει πώς να τη θυμασαι. Δεν σου εμαθαν όμως να χειριζεσαι οπλα για να την υποστηριξεις . το πρωτο πραμα που θα επρεπε να σου μαθουν επρεπε να είναι αυτό και όχι πώς να πλαθεις κουραμπιεδακια με τα δυο σου τα χερακια . Μιλας για δημοκρατια και εννοεις ότι είναι να εκφραζεσαι ελευθερα .
Να λες ότι θες και να μη το ακουει κανενας. Μιλας για δημοκρατια και εννοεις ποσους εχεις από κατω σου να σε χειροκροτανε.

Είναι η λογικη του κοτετσιου , πεφτουμε ολοι στο πανω στο πιο αδυνατο κοτοπουλο ενώ επικεφαλης είναι αυτος που λαλαει δυνατοτερα (εδώ δε μετρανε βλεπεις τα πουλια ή τα απαυτα)

Δεν ψαχνουμε για βοσκους , δεν θελουμε τσοπανοσκυλα, δεν ζηταμε προβατα, ουτε κουβαλαμε πτωματα.

2 σχόλια:

houli_v είπε...

μια απάντηση υπάρχει στην ταινία : 'Ο ξυπόλυτος Τζο' :)

red&black είπε...

σου χρωσταω μια απαντηση μεχρι να δω την ταινια