Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2008

ο μαμελουκος

Ξεπεζεψε από τ’αλογο καρφωσε στο χωμα το κονταρι με το κοκκινο λαβαρο της πιστης του προφητη, και κατευθυνθηκε στον τραυματισμενο από τη συγκρουση φυλακα του ναου. Γονατισε πανω στο στηθος του , εβγαλε την περικεφαλαια του ιπποτη και ετοιμαστηκε να του παρει το κεφαλι. Ο ναιτης τον εφτυσε στο προσωπο και τοτε αυτος σηκωθηκε.

Σκουπισε με τη παλαμη του τα σαλια και τα αιματα που ειχαν γεμισει το προσωπο του , κοιταξε μακρια τον ουρανο και μετα γρηγορα ξαναπηρε το λαβαρο και ριχτηκε στη μαχη.

Τωρα βρισκονταν γονατιστος μπροστα στον πελεκυ του θεου, στη μαστιγα των σταυροφορων ,τον Μεγα Σαλαντιν για να απολογηθει για την πραξη του.

Σκοτωνω ολους τους εχθρους της πιστης μου, δεν σκοτωνω όμως από μισος ή οργη ή εκδικηση θελω να ειμαι καθαρος, η ψυχη μου να μην είναι μαυρη όταν θα συναντησω τον θεο ειπε

Και ο Μεγας Σαλαντιν του ειπε , η εντολη μου είναι ότι σε κανενα φυλακα του ναου που φερει το σταυρο δε χαριζεται η ζωη αλλιως χανει τη δικη του, δεν φοβηθηκες να την παρακουσεις?

Ο μαμελουκος τον κοιταξε και του ειπε

Μεγα Σαλαντιν ουτε ο φοβος καθοριζει τις επιλογες μου

3 σχόλια:

houli_v είπε...

και ο Σαλαντιν τι έπραξε ?
(αν και το ερώτημα είναι ρητορικό)

Καλημέρα

red&black είπε...

οχι δεν ειναι καθολου ρητορικο

ο καθενας μπορει να φανταστει τι θα εκανε ο ιδιος αν ηταν στη θεση του πελεκυ του θεου , του Μεγα Σαλαντιν

red&black είπε...

ο σαλαντιν ειχε αμοιβαιο σεβασμο με τον ριχαρδο . ξεχωριζε τις αξιες και ηταν αυστηρος , ηταν αληθινος ηγετης ξεχωριζε και τα υπερ και τα κατα ακομη και σε αντιπαλους.
ο μαμελουκος ειχε καποιες αρχες ηταν καλος πολεμιστης .
τωρα βρεθηκαν και οι δυο σε δυσκολη θεση , απο την μια τι λεει η καρδια και η ψυχη και απο την αλλη τι λεει ο νομος και η πειθαρχια.
ξερουν και οι δυο καλα αυτο το διλημα και αναγνωριζουν στον αλλο τη δυσκολη θεση.
ο καθενας εχει κερδισει το σεβασμο του αλλου και οι δυο ξερουν οτι οπου και να γυρει η ισσοροπια του σαλαντιν κανενας απο τους δυο δεν θα θεωηρηθει ατιμασμενος ή λυποψυχος.
ο μαμελουκος απολογουνταν μονο στον εαυτο του , τον σαλαντιν τον εβλεπε ολος ο στρατος και ισως ηταν και πιο δυσκολη η θεση του

μου φαινεται το πως θα κρινει ο σαλαντιν θα εξαρτηθει απο τη μερα , αλλα το σιγουρο ειναι οτι ο μαμελουκος οτι και να γινει η ψυχη του θα ειναι ησυχη