Τετάρτη, Οκτωβρίου 24, 2007

λεπτη κοκκινη γραμμη

Επρεπε να παρθει μια αποφαση , δεν υπηρχε χρονος για να καθυστερησουν δεν υπηρχε στρατηγικο βαθος για να υποχωρησουν η μαχη επρεπε να δοθει γιατι σε λιγο θα ηταν ακομη χειροτερα αφου από βορειοανατολικα ερχονταν και ο παμπονηρος γερος με το τον μαυρο στρατο του . οι επιτελεις του δειχνουν τον παραταγμενο αντιπαλο με τις κοκκινες στολες , στο παρελθον ειχε αντιμετωπισει και πιο πολλους ποτε δεν εβαζε την αριθμητικη στο μυαλο του όταν επαιρνε μια αποφαση ,όταν εβγαζε ένα σχεδιο.

Παντα ειχε το τροπο να βλεπει σε ποιο σημειο κρυβεται η νικη. Δεν ξερουμε τι ειδε , δεν ξερουμε τι σκεφτηκε , ξερουμε όμως αυτό που ειπε .

Αυτοι είναι ? αυτή η λεπτη κοκκινη γραμμη ?

Θα ηταν ευκολο για τους ενθουσιωδεις εμπειρους ιππεις του την καταλληλη στιγμη να πεσουν με ορμη και να σπασουν , να διαλυσουν, να συντριψουν αυτή την λεπτη κοκκινη γραμμη με τα στρατιωτακια με τις κοκκινες στολες που μερικοι φορουσαν και τις παραδοσιακες φουστες και επαιζαν τις γκαιντες τους. Ποιος δεν ετρεμε στις επελασεις των θωρακοφορων με τις αστραφτερες στολες τους και τις υψωμενες κοφτερες σπαθες τους που φωναζαν καλπαζοντας ζητω ο αυτοκρατορας, ποιος ξεφυγε ποτε από την καταδιωξη των λογχοφορων της φρουρας ?

Η τελικη επιθεση όμως κατεληξε στην αποτυχια διασπασης της ολοπλευρης αμυνας των τετραγωνων με τις φουστες και στην ματωμενη συντριβη του ενθουσιασμου των ιππεων μπροστα στις ομοβροντιες της λεπτης κοκκινης γραμμης.

Στρατηγε μου αυτή ηταν η τελευταια σου μαχη ,
αυτή ηταν η προσωπικη σου συντριβη και παρεσυρες και αλλους μαζι σου.
Στρατηγε μου το ονομα αυτης της τοποθεσιας πλεον θα είναι συνωνυμο της αποτυχιας και της καταστροφης
Στρατηγε μου νικηθηκαμε

Πολλες φορες μια αποφαση κρεμεται από μια λεπτη μαυρη κλωστη ,
πολλες φορες η μαχη κρινεται πανω σε μια λεπτη κοκκινη γραμμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: